Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Μυκητίαση το καλοκαίρι - Tips

Συμβουλές για να αποφύγετε τις καλοκαιρινές κολπίτιδες

  • Φροντίστε να τηρείτε σχολαστικά τους κανόνες ατομικής υγιεινής, αλλά με τέτοιο τρόπο που να μην διαταράσσεται η φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου. Γι αυτό αποφύγετε τις εσωτερικές πλύσεις με αντισηπτικά, που είναι δυνατόν να ευνοήσουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων και να επιφέρουν έξαρση στις καλοκαιρινές κολπίτιδες.
  • Περιορίστε το ταμπόν και τα σερβιετάκια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, και φροντίστε όταν τα χρησιμοποιείτε να τα αλλάζετε τακτικά και να μην τα αφήνετε να βρίσκονται πολλές ώρες σε επαφή με την γεννητική περιοχή γιατί έτσι εντείνεται ο κίνδυνος για καλοκαιρινές κολπίτιδες.
  • Στην παραλία, μετά το μπάνιο προτιμήστε να αλλάζετε τουλάχιστον το κάτω μέρος του μπικίνι, ώστε να μην παραμένει βρεγμένο πάνω στο σώμα σας, γιατί η υγρασία, που αναπτύσσεται είναι ο καλύτερος «φίλος» των μυκήτων και οι μύκητες με την σειρά τους προκαλούν τις μυκητιασικές καλοκαιρινές κολπίτιδες.
  • Χρησιμοποιήστε πάντοτε πετσέτα ή ψάθα όταν ξαπλώνετε στην παραλία και μην κάθεστε ποτέ απευθείας πάνω στην ξαπλώστρα, την καρέκλα ή την άμμο γιατί μπορεί να «κολλήσετε» μικρόβια που προκαλούν καλοκαιρινές κολπίτιδες.
  • Προτιμήστε τα βαμβακερά εσώρουχα, που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και μην φοράτε συνθετικά, τα οποία αντεδείκνυνται ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, καθώς ευνοούν την εφίδρωση και αυξάνουν την πιθανότητα να πάθετε καλοκαιρινές κολπίτιδες.
  • Για να θωρακίσετε εκ των έσω την υγεία σας απέναντι στα μικρόβια που προκαλούν τις καλοκαιρινές κολπίτιδες, εμπλουτίστε το καθημερινό σας μενού με γιαούρτι και γάλα τα οποία αποτελούν καλές πηγές βιταμινών Β, που προστατεύουν την φυσιολογική χλωρίδα του οργανισμού.
  • Αν πάθετε μια από τις καλοκαιρινές κολπίτιδες, πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον σύντροφό σας γιατί κινδυνεύει να «κολλήσει» και εκείνος τα μικρόβια και να σας τα ξανα-μεταδώσει, με αποτέλεσμα να υποτροπιάζει σε εσάς η νόσος.

Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου