Το λευκό κρασί προκαλεί μεγαλύτερη φθορά στην οδοντοστοιχία σε σύγκριση με το κόκκινο και το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατανάλωσή του απλά επιδεινώνει την κατάσταση, προειδοποιεί μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στο Mainz της Γερμανίας.
Οι ποικιλίες Chardonnay και Pinot Grigio μπορούν να διαβρώσουν την αδαμαντίνη (σμάλτο) που προστατεύει τα δόντια πολύ πιο γρήγορα από τις ποικιλίες κόκκινων κρασιών όπως τα Merlot and Claret, καθιστώντας τα δόντια πιο ευαίσθητα στο θερμό και στο κρύο, εξηγούν οι επιστήμονες. Επιπλέον, προσθέτουν, οι τραχιές κηλίδες που προκαλούνται στην επιφάνεια των δοντιών από τα οξέα που περιέχονται στο κρασί μπορούν να κάνουν τα δόντια πιο ευπαθή σε χρώση από την κατανάλωση τροφών, τσαγιού και καφέ.
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου